Patara Antalya-Muğla il sınırını çizen Eşen Çayı’nın az doğusunda yer almaktadır. Patara; Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlıdır ve Gelemiş Köyü’nün kendisidir. Kente benzer nitelikte üç devlet yoluyla ulaşılır: Yayla yolu, Antalya-Korkuteli-Söğüt-Fethiye/Seydikemer ile Antalya-Korkuteli-Elmalı-Sütleğen güzergâhını izler; kıyı yolu ise, Antalya-Kemer-Finike-Kaş üzerindendir. Üçü de ortalama 220 km. uzunluğundadır.
1952’den itibaren Patara’da F. J. Tritsch ve A. Dönmez, D. de Bernardi Ferrero, J. Borchardt, K. G. Sams, S. Buluç, W. Wurster, Ü. Serdaroğlu, C. Bayburtluoğlu, J. Wagner ve G. E. Bean gibi bilim insanları farklı amaçlara yönelik bilimsel yayınları için araştırma ve incelemelerde bulundu. 1981 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi adına Patara’da kazı yapmak için Kültür Bakanlığı’na başvuran Fahri Işık’a izin yedi yıl sonra verildi ve Patara’nın kazı tarihi de 1988 yılında başladı. 1991 yılından itibaren Akdeniz Üniversitesi adına yürütülen kazılar 2009 yılından günümüze değin Havva İşkan başkanlığında sürdürülmektedir.
Yazıtlar
Agora
Horrea
Tapınaklar
Telsiz ve Telgraf Binası
Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, patara kazılarına ait olup,ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceca Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar.